Historik

Velkommen til La Font Vineuse Hotel & Spa, der tilbyder værelser med privat jacuzzi, hammam, spa og en opvarmet indendørs pool. Tidligere et naturligt mousserende kildevandsanlæg, vores storslåede bygning er for nylig blevet renoveret med en moderne æstetik, der alligevel beholder dets antikke og industrielle charme.
Her er vores historie… I det sidste århundrede blev fontenen “Font Vineuse” i Saint-Pierre d’Argençon kendt som en “Ju vel i Dauphiné”. Vores etablering var engang en kilde til naturligt mineralsk mousserende vand og blev betragtet af nogle historikere som en af de “7 vidundere i Dauphiné”. I dag, nu fuldstændig renoveret, tilbyder vi et nyt vidunder til dit behag.
“Font-Vineuse-kildevandet er et specifikt mineralvand, som er nyttigt mod feber, en forstyrret mave og reumatisme. Ved at passere over senge af ferruginøse materialer får den sin let surholdige smag. En som den deler med alle kilder af sin slags, som ikke engang hæver hende til æren af Sures og Bries vin,” sagde Salgues i 1811.
I 1731 tilføjede M. Lancelot, at Ovid tilskrev samme kvalitet til Linceste-floden i Makedonien og til øen Naxos, mens Baron de Ladoucette skrev: “I nærheden af Saint-Pierre-d’Argencon blev det også sagt, at herren på stedet havde bygget et kapel nær dette springvand, hvor de, der var blevet mirakuløst helbredt, kom for at give deres taksigelse.” I det sidste århundrede var fontenen “Font Vineuse” i Saint-Pierre d’Argençon en stor succes som et vidunder i Dauphiné.
“Denne kilde til mineralvand, der nu er La Font Vineuse Hotel & Spa, var berømt i begyndelsen af forrige århundrede og blev anerkendt som en af de “”7 vidundere i Dauphiné”” af historikere. De 7 vidundere i Dauphiné var en af gruppering af maleriske steder i regionen (Isère i særdeleshed), der ligner de berømte “”Verdens 7 vidundere””. I løbet af produktionsperioden (1910/1912) arbejdede mousseringsanlægget året rundt og producerede 1.800 liter i timen og med en årlig produktion på 13 millioner liter. Processen på det tidspunkt var at genbruge flasker – vask med filtreret vand, genflaske, forsegle, og sende dem igen.
Beliggende på D993 mellem landsbyen La Beaume og Saint-Pierre d’Argençon, er La Font Vineuse i dag en stor bygning, der er omdannet til en charmerende hotel og spa-bolig. Her flyder det engang berømte mineralvand stadig endnu til vores smagfulde glæde, som nu kan sætte pris på det gennem en vandhane.
La Font Vineuse nævnes også i en mytologisk fortælling. Historien går, at guden Bacchus ændrede det til et vinøst springvand i det øjeblik, da han troede hans triumf for nymfens Anorroms kærlighed var sikker.
Du er velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger eller særlige henvendelser via e-mail: info@la-font-vineuse.com eller telefon +33 6 79 14 51 85.

3 + 5 =

Logo La Font Vineuse Hotel & Spa

Hjem | Hus | Værelser | Spa | Activiteter | Tilbud | Book Online | Adgang | Kontakt